niezależny konsultant, prof. nadzw. w Katedrze Inżynierii Zarządzania Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy
Artykuły
- Etapy budowy komputerowego modelu rachunku kosztów działań dla przedsiębiorstwa przetwórstwa mięsnego nr 2/2004
- Wdrożenie systemu budżetowania kosztów - krok po kroku nr 5/2013
- Identyfikacja procesów i rozliczanie kosztów1 nr 12/2013
- Rozliczanie kosztów działań związanych z logistyką wewnętrzną nr 2/2012
- Rynek systemów wspomagających zarządzanie wydajnością przedsiębiorstwa nr 4/2010
- Komputerowo wspomagany model rachunku kosztów działań dla przedsiębiorstwa branży spożywczej nr 1/2006
- Rynek systemów wspomagających zarządzanie wydajnością przedsiębiorstwa nr 1/2010
- Rachunek kosztów działań w przedsiębiorstwie handlowym nr 8/2006
- Zarządzanie kosztami w przedsiębiorstwie produkcyjnym nr 7/2007
- Stosowanie rachunku kosztów działań w polskich przedsiębiorstwach - wyniki badań empirycznych nr 1/2005
- Komputerowo wspomagany model rachunku kosztów działań dla przedsiębiorstwa branży spożywczej nr 11/2005
- Specyfika rachunku kosztów działań w przedsiębiorstwie usług ciepłowniczych nr 11/2004
- Zarządzanie kosztami w przedsiębiorstwie produkcyjnym nr 9/2007
- Budżetowanie kosztów i przychodów w dużym przedsiębiorstwie handlowym nr 4/2005
- Struktura modelu kalkulacji kosztów kształcenia studentów nr 10/2012
- Identyfikacja procesów przedsiębiorstwa na potrzeby budowy modelu rachunku kosztów działań nr 6/2011
- Rynek systemów wspomagających zarządzanie wydajnością przedsiębiorstwa nr 2/2010
- Identyfikacja zasobów przedsiębiorstwa na potrzeby budowy modelu rachunku kosztów działań nr 7/2011
- Rachunek kosztów działań w przedsiębiorstwie z branży spożywczej nr 9/2004
- Komputerowo wspomagany model rachunku kosztów działań dla przedsiębiorstwa branży spożywczej nr 2/2006
- W kierunku systemów zarządzania wydajnością przedsiębiorstwa nr 12/2009
- Identyfikacja zasobów i rachunek kosztów zasobów nr 11/2013
- Etapy budowy komputerowego modelu rachunku kosztów działań dla przedsiębiorstwa przetwórstwa mięsnego nr 3/2004